Rapportera som Erling Haaland gör fem mål i Manchester Citys 6-2 FA-cupseger i Luton i femte omgången; Norwegian slog 40-minuters hattrick medan Kevin De Bruyne assisterade sina fyra första mål; Innehavare av FA-cupen når kvartsfinal för att vara på väg att upprepa förra säsongens diskant

Erling Haaland gjorde fem mål för att skicka FA-cupinnehavarna Billiga Manchester City fotbollströjor barn till kvartsfinalen med en 6-2 vinst på Luton.

Norrmannen slog ett 40-minuters hattrick i första halvlek innan han gjorde två gånger i den andra halvleken för sin andra prestation med fem mål i Billiga Manchester City fotbollströjor efter att ha klarat av bedriften mot RB Leipzig i Champions League förra säsongen.

Haalands första fyra mål på Kenilworth Road assisterades alla av Kevin De Bruyne när Citys dödliga duo var i fin form inför söndagens Premier League-derby mot Manchester United, live på Sky Sports.

Billiga Manchester City fotbollströjor
Haaland 5 mål sänder FA-cupinnehavare till kvartsfinal

Mateo Kovacic gjorde Citys sjätte i en seger som håller Pep Guardiolas lag på väg att upprepa förra säsongens trippel med Billiga Manchester City fotbollströjor damer en poäng från Premier League-ledaren Liverpool, medan de är inställda på att nå kvartsfinalen i Champions League.

Trots att City körde in i en 3-0-ledning, hotade Luton med en otrolig comeback när Jordan Clark gjorde två mål och gjorde 3-2, inklusive ett fantastiskt första mål utanför boxen som var valet av de åtta målen.

Men Haaland gjorde sitt fjärde och femte mål inom loppet av tre minuter för att avsluta deras hopp om en minnesvärd vändning och göra det till 18 matcher obesegrade i alla tävlingar för City.

“Spelarna läser spelet perfekt”, sa Guardiola. “Kopplingen mellan Kevin och Erling var fantastisk men alla bidrog. Glad över att vara i kvartsfinal, en match borta från Wembley.

“Erling behöver en kille med visionen, kvaliteten, generositeten. Kevin är den mindre själviska spelaren framför mål. Kevin behöver rörelsen från Erling. Vi vet hur aggressiva de är.

“Varje passning var bra. Avsluten från Erling var bra. Vi kunde ha gjort fler, vi hade två eller tre chanser till, en mot en med Krul. Men spelarna läste (spelet) riktigt bra. De gjorde det perfekt.

“Min enda oro var att Erling hade blivit stoppad i två månader, han kunde inte gå, kunde inte göra någonting. När man tappar två månader är den rytmen inte lätt att få tillbaka.

“Varje match blir han bättre. Kevin också. Steg för steg kommer de tillbaka.”

Lutons fokus kommer nu att ligga på Premier Leagues överlevnad med klyftan mellan dem själva och säkerheten som ökar till fyra poäng efter att Evertons straff för brott mot finansiella regler reducerades från 10 poäng till sex efter en överklagan.

Five-star Haaland dazzles

Haalands femmålsprestation började i den tredje minuten när Matheus Nunes spelade i De Bruyne som sedan drog tillbaka ett inlägg för Haaland att dunka hem första gången innanför boxen.

Paret slogs sedan ihop igen i den 18:e minuten när de spelade en etta-tvåa med De Bruyne som släppte Haaland som slog in i Luton-boxen och avslutade kyligt genom benen på Tim Krul.

Haalands hattrick var komplett i den 40:e minuten när han perfekt tajmade sin löpning för att plocka upp De Bruynes genomslag och chippa över den framrusande Krul.

En förödande första halvlek punkterades av förlusten av Jack Grealish till skada, med den engelske landslagsspelaren uppenbart upprörd efter att han nyligen återvänt från ett ljumskeproblem.

“Jag pratade inte med läkaren men jag tror att han klagade lite över sin ljumske”, sa Guardiola efteråt. “Han kändes riktigt bra men blev tyvärr skadad igen.

“Det har varit en tuff säsong för honom. Han måste återhämta sig bra och hjälpa oss när han kan komma tillbaka.”

Luton fick sedan hopp om en comeback när Clark sköt i ett underbart mål i övre hörnet i halvtid.

Mittfältaren gjorde sedan sitt andra när han slog in vid den närmaste stolpen i den 52:a minuten för att få hemmafansen att drömma om en allsmäktig comeback.

Men verkligheten stog bara tre minuter senare när Haaland knackade hem sin fjärde när De Bruyne osjälviskt ställde upp för honom.

Haaland tog sitt femte tre minuter senare med Bernardo Silva som leverantör när han halkade in 23-åringen som avlossade ett lågt skott som slingrade sig under Krul för fem mål på 58 minuter.

City hade äntligen en annan målskytt i den 72:a minuten när Kovacic sköt ett skott från distans som flög förbi Krul för att avsluta en fin uppvisning från Guardiolas sida inför de sista krismånaderna av säsongen.