I den tredje omgången av Carabao Cup besegrade Tottenham Hotspur det engelska Championship-laget Coventry med 2-1 med nyckelmål från Spence och Brennan Johnson, och gick vidare till nästa omgång med nöd och näppe.

Bara två minuter in i matchen tvingade ett långskott från Coventry-spelaren Rudoni Tottenhams målvakt Foster att flyga för att rädda bollen för att undvika ett tidigt mål. Efter det fortsatte Coventry att sätta press på spelarna som bär Tottenham billiga fotbollströjor. I den 56:e minuten gjorde Tottenhams försvarare Davis en viktig rensning från mållinjen, och desarmerade motståndarens nästan målchans.

I den 63:e minuten gav Coventrys insatser äntligen resultat. Bassett skickade ett exakt lågt inlägg från vänster, och Brandon Thomas-Asante sköt in ett mål och hjälpte Coventry att bryta nollan och leda 1-0. Detta mål gjorde spelet mer spänt, och Coventrys prestation var värdig deras hårda arbete i spelet.

Automatiskt utkast

Inför de sista tio minuterna av matchen ökade Spurs sitt anfall, ivriga att kvittera. I den 88:e minuten fick Dejan Kulusevski, iklädd Tottenham tröja, en passning från James Maddison i straffområdet och skickade ett genomspel. Spence tryckte lugnt in bollen i mål och kvitterade till 1-1. Spelarna som bär Spurs-tröjor väckte hoppet på nytt i detta ögonblick, och detta mål höjde moralen avsevärt.

På överlappningstiden, i den 92:a minuten, hjälpte Maddisons utsökta genomboll Brennan Johnson att bryta igenom försvaret, och den sistnämnde sköt lugnt och skrev om ställningen till 2-1, vilket helt låste segern.

Omkastningen av det här spelet fick folk att minnas de tidigare kommentarerna från Spurs huvudtränare Angie Postecoglou, som sa att han alltid kunde vinna en trofé under den andra säsongen. Trots den ogynnsamma starten på säsongen kan denna seger tyda på att Spurs förväntas gå längre i cuptävlingen. Senast laget vann en stor trofé var 2008, och Carabao Cup blev deras möjlighet att återuppleva sin glans.