Aston Villa besegrade Lille med 2-1 på Villa Park i den första matchen i kvartsfinalen i Nations League. Ollie Watkins och John McGinn var hjältarna för Unai Emerys lag och gjorde de avgörande målen för att ge dem en liten fördel i den andra matchen i Frankrike.

Spelet var extremt intensivt, med båda lagen visade offensiv avsikt från start. Lille, ledd av Paulo Sosa, vägrade att anta en defensiv strategi och valde istället att vara aggressiv, vilket innebar många utmaningar för Villas försvar.

Watkins öppnade målskyttet för Aston Villa fotbollströja för barn med en kraftfull nick från en hörna i den 13:e minuten, vilket gav laget en tidig ledning. I den 56:e minuten befäste McGinns exakta skott från kanten av straffområdet Villas position ytterligare.

Men Lille fortsatte att applicera obeveklig press och testade Villa-målvakten Emiliano Martinez med en rad skott.Martinez klev in i det kritiska ögonblicket och gjorde många nyckelräddningar för att neutralisera Lilles offensiva hot.

Aston Villa fotbollströja för barn
Villa 2-1 FÖRLUST: Snäv ledning till Frankrike

Trots Villas bra prestation bröt Lille så småningom igenom i den 84:e minuten när Buford Diakite nickade in en hörna för att reducera till 2-1 och säkra kvitteringen till andra sträckan.

Matchen präglades av ett högoktanigt anfall, där båda sidor skapade många målchanser. Lilles djärva anfallsstrategi skapade ett fartfyllt och kaotiskt spel med möjligheter som flödade i båda ändar av planen.

Martinez spelade en viktig roll för Aston Villa barnväst och blev utsedd till Man of the Match för sin prestation mellan stolparna. Hans hjältemod såg till att Villa höll sig före trots obeveklig press från Lille.

När vi blickar framåt mot andra sträckan kommer Villa att vara försiktig med Lilles potenta anfallshot och utmaningen de utgör på hemmaplan. Med oavgjort måste Villa replikera sin defensiva konsistens samtidigt som de utnyttjar varje möjlighet att säkra sin plats i semifinalen.

Resultatet av denna kvartsfinal kommer att avgöra Villas motståndare i nästa omgång, med antingen Olympiacos eller Fenerbahce som väntar på seger. Med höga insatser kommer Villa att vara angelägen om att fortsätta sin Europaturné och ta sig in i de senare stadierna av tävlingen.

Villas hårda seger mot Lille sätter scenen för en spännande andra omgång när de två lagen slåss om en plats i UEFA-cupens semifinal.

Aston Villa slog Lille med 2-1 i UEFA Europa Leagues kvartsfinal och tog en knapp ledning tack vare mål från Ollie Watkins och John McGinn. Men Lilles fortsatta anfallshot, som kulminerade i ett sent mål från Buford Diakite, höll Aston Villa damtröja i ledningen . Slipsen är mycket balanserad. Trots Villas motståndskraftiga försvar och Emiliano Martinez enastående prestation i mål, säkerställde Lilles djärva tillvägagångssätt en tätt omtvistad andra omgång i Frankrike. Villa måste hålla sitt försvar stabilt samtidigt som de tar alla möjligheter att ta sig vidare till semifinal.